tatlılar

tatlılar

Wednesday, April 06, 2005

İncirli Sütlaç

Malzemeler:
1 çaybardağı pirinç
1.5 subardağı su
3 su bardağı süt
2.5 çaybardağı toz şeker(isteğe göre azaltılabilir yada tatlandırıcı kullanılabilir)
10 adet kuru incir
1 çay kaşığı dövülmüş sakız(isteğe bağlı)

Yapılışı:
Küçük küçük kestiğiniz incirleri suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir kapta pirinci 1.5 su bardağı suda iyice pişirin(pirinçler eriyinceye kadar)Daha sonra kaynattığınız sütü ,toz şekeri ,sakızı ve haşlayıp süzdüğünüz incir parçalarını ekleyin ve karıştırarak sütlaç kıvamına gelene kadar pişirin. Bu karışımı kaselere koyup 1-2 saat buzdolabında bekletin.Aynı tarifi kuru kayısı ile de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun….
Not:Kendi bildiğiniz sütlaç tarifinizi aynen uygulayıp pişirme sırasında içine incirleri ilave edebilirsiniz.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home